De pups worden bij ons in de huiskamer geboren, zodat we er op kunnen letten dat er niets mis gaat.
Na de eerste dag komt de dierenarts een kijkje nemen of alles goed is gegaan, hij kijkt gelijk of de pups in orde zijn en of moeder het goed maakt.
De eerste weken in huis heeft ook het voordeel dat de pups overal aan kunnen wennen wat met het gezin te maken heeft zoals de stofzuiger, de visite en vooral het komen en gaan van de gezinsleden.
Als de pups twee weken oud zijn worden ze ontwormd, de moeder was op de vijfde dag van de loopsheid ook al ontwormd zodat ze niet teveel aan de puppen door kan geven, daarna gebeurt dit iedere twee weken totdat de pups naar de nieuwe eigenaar gaan.
Vanaf drie weken beginnen ze aan vast voedsel. Dit bestaat uit gemalen vlees van goede kwaliteit,
Met goed weer gaan de pups overdag naar buiten in een speciaal afgezet stukje waar ze kunnen spelen en rennen.
In deze periode leren ze ook de paarden kennen.
Tussen de zesde en de zevende week komt de dierenarts weer langs om de pups te voorzien van hun eerste enting. Ze worden dan ook nagekeken of ze allemaal gezond zijn en of bij de reutjes de balletjes al indalen.
De pups krijgen allen een europees paspoort waar alles in geregistreerd kan worden.
Rond deze tijd komt ook de chipper van de Raad van Beheer om alle pups te voorzien van een eigen identificatie in de vorm van een chip. Deze chip heeft een uniek nummer die ook vermeld wordt op het stamboom.
Tussen de zesde en de achtste week gaan we ook overal heen met de puppies om ze zoveel mogelijk aan vreemde dingen te laten wennen en te socialiseren.
Met zeven weken komt een gedragsdeskundige een puppiegedragtest af nemen om te kijken wat voor aanleg het kleine hondje heeft.
Hieraan beoordelen we ook welke hond bij het nieuwe baasje past
De testpunten op een rijtje:
- het volgen: er wordt gekeken of het hondje de tester achterna komt
- komen: komt het hondje als de tester hem roept, is hij mensgericht
- intimidatie: gaat het hondje in verzet of is het juist onderdanig
- apport: vind het hondje het leuk om een voorwerp te halen en ook te brengen
- geluid: reageert het hondje wel of niet op harde en zachte geluiden
- paraplu: hiermee wordt de angst en herstelvermogen getest
- hekje: het hondje wordt achter een hekje gezet, vindt deze de uitweg zelf of heeft hij een beetje hulp nodig
Onze pups zijn meestal vrij snel voorbehouden, vaak voordat ze geboren zijn.
Wilt u in aanmerking komen voor een pup van een van onze nestjes, stuur een email naar ons met de details van hoe een Erijane pup zou worden behandeld bij u thuis, en vertel ons over uw ervaring over het bezit van een hond. Telefonisch contact wordt zeer op prijs gesteld.
Als we het erover eens zijn dat wij uw behoeften kunnen voorzien voor een pup, zullen we een nestje suggereren voor u. Pas nadat uw aanbetaling is ontvangen, is een pup voor u gereserveerd. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er niet voldoende pups geboren worden, dit is iets wat wij door de vele aanvragen niet kunnen inschatten. Mocht dit het geval zijn dan komt u sowieso in aanmerking voor het volgende nestje. Uw aanbetaling blijft dus gegarandeerd voor een pup.
Voor meer informatie ben ik altijd bereid u te woord te staan.